Willemijn Bouman
beeldend kunstenaar
vormgever
home         hoofdstukken         vrij werk         vormgeving         workshops         turkije         prijslijst         cv         links         plattegrond         @OVER MIJN DRIJFVEREN

Mijn schildersstijl is lyrisch abstract met figuratieve elementen, en ik gebruik intense kleuren en dynamische vormen.

Ik beschouw mijn schilderijen als virtuele ruimtes binnen het platte vlak.
Met de randen van het schilderij als kader, kijken anderen mijn wereld binnen. Deze wereld is na 24 jaar schilderen gevormd door heel persoonlijke beelden. Momenteel gebruik ik in mijn persoonlijke symbolentaal, de vulkaanvorm als een metafoor voor kracht.

De wereld is een illusie van abstracte beelden, waarin de mens afspraken heeft over de manieren van communiceren. Mijn onderzoeksveld bevindt zich op de grens van deze herkenbare wereld.

Soms is een schilderij in een paar uur klaar, terwijl ik aan een ander schilderij meer dan twee jaar werk. Dit komt omdat een werkstuk pas af is, als ik de betekenis ervan ten volle doorgrond heb en de nieuwe beelden heb kunnen toevoegen aan mijn persoonlijke symbolentaal.

Het creëren van nieuwe beelden is voor mij de belangrijkste drijfveer. En wat ik uiteindelijk nalaat is een beeld van mijzelf...


OVER MIJN TECHNIEK

Mijn acryl schilderijen hebben meestal grote afmetingen. Ik vind het belangrijk dat het schilderij zich in afmeting verhoudt tot mijn lichaamsformaat, om met ruime armzwaai te kunnen schilderen.
Zo schilder ik elk jaar een zesluik met een formaat van 6 - 2 meter. Dit werkstuk is de verbeelding van de ervaringen opgedaan tijdens mijn jaarlijkse reis naar Cappadocië in Centraal Turkije. Zie de invloed van het landschap in het werkstuk Erciyes.

Daarnaast combineer ik vaak verschillende materiaaltechnieken zoals verf, houtskool en houtsnede. Zie de werkstukken Meadowriver, Volcanoriver, Seariver en Cityriver.

Belangrijk is dat de beschouwer door de verf heen, de inhoud van het schilderij ervaart.

index pagina