Willemijn Bouman
beeldend kunstenaar
vormgever
index         vrij werk         vormgeving         workshops         turkije         wereldschilderij         prijslijst         cv         links         plattegrond         @


Welkom bij mijn
...'WERELD INTERACTIEF SCHILDERIJEN PROJECT'...


u schildert digitaal... en ik voer het uit met verf...
U vindt de doorgang naar de schilderijen onderaan de pagina.

ALGEMEEN

In dit 'Wereld Interactief Schilderijen Project' (open sinds 28 mei 2000) wordt een serie echte schilderijen gemaakt met u en andere deelnemers van over de hele wereld! Dit gebeurt interactief via deze website en tegelijkertijd 'live' in mijn atelier in Den Haag!

IK - de schilder - ben slechts intermediair: de handen...
En U - de bezoeker - bent geïnspireerd: de creator...

Geef mij een opdracht en ik voer deze uit: om de paar dagen ziet u het resultaat hiervan op mijn website. Behalve natuurlijk bij afwezigheid door vakantie.

HOE?

Iedereen kan suggesties leveren voor een schilderkunstige transformatie in het schilderij, via het formulier op de volgende pagina. Daar ziet u ook de meest recente versie van het schilderij, waar momenteel aan gewerkt wordt.
Het daadwerkelijke schilderen vindt plaats in mijn atelier, op een geprepareerd doek van 150 - 190 cm. met als hoofdmateriaal acrylverf.

Nadat ik uw geëmailde suggesties - die in aanmerking komen voor uitvoering - op het doek geschilderd heb, fotografeer ik het werkstuk in het nieuwste stadium en toon dat op mijn website. De schilders-cyclus kan opnieuw starten...
De oude versies zijn in mini-formaat te bezichtigen, en bevinden zich op de pagina achter het schilderij. Uw naam en uw uitgevoerde suggesties worden bij uw versie van het schilderij geplaatst.
Belangrijk:
- Ik behoud mij het recht voor om verwerking van inzendingen te weigeren, zonder opgaaf van redenen.
- Bij meerdere reacties op één versie van het schilderij, wordt door mij hieruit een keuze zonder de verplichting, de bijdragers hiervan op de hoogte te stellen.

WAT?

Uw virtuele penseelstreken kunnen gaan over de kleur, een vorm, een onderwerp, abstract of figuratief of een combinatie van die twee. En óók de schilderswijze is belangrijk: wild en dynamisch, of juist heel verstild en transparant. Hoe gedetaileerder u zich uitspreekt, hoe exacter ik in mijn atelier uw ideeën kan overbrengen op het schilderij.
Ook kunt u vragen om een nieuwe schilderij opzet: er kunnen natuurlijk meer doeken tegelijkertijd gemaakt worden.

Zo vormt zich een schilderijen serie, gemaakt door bezoekers van het 'Wereld Interactief Schilderijen Project', en uitgevoerd door mijn handen (en ook vanuit mijn visie...). En als een schilderij af is, dan komt er een nieuw maagdelijk doek.
Ik ben in dit project de 'interactieve schilder' en maak kunstwerken, samen met u: 'de wereld'...
Discussie is nu mogelijk via email, en ik overweeg een forum te maken als er veel animo is tot uitwisseling met andere projectdeelnemers.

Het is de bedoeling dat dit een expositie wordt die virtueel, maar zeker ook - te zijner tijd - 'life' geëxposeerd gaat worden...De schilderijen + uw suggesties + foto's van de vorige stadia + de website worden ergens in de toekomst tentoongesteld, op een - nog te bepalen - centraal punt ergens in de wereld.

WAAROM?

Ik ben benieuwd naar de kwalitatieve resultaten van dit inter-culturele 'Wereld Interactief Schilderijen Project'. Elke cultuur heeft een eigen beeldtaal onstaan vanuit de eigen gevestigde culturele waardes. En wat blijft hiervan over als deze worden samengevoegd met bijdrages uit een andere cultuur...?
Het world-wide-web biedt de mogelijkheid om dit onderzoek te plegen. Ik hoop dan ook van harte dat u van de gelegenheid gebruik zult maken om uw persoonlijke bijdrage toe te voegen. Ik ga er vanuit, dat u net zo nieuwsgierig bent als ik, naar de schilderkunstige uitkomst van schilderkunstige bijdrages uit alle culturen van de hele wereld!

Is de uitkomst van dit project een serie Kunstwerken van hoog kwalitatief niveau?
Laat dit de belangrijkste vraag zijn, die ik wil beantwoorden met mijn project.


Stap door het schilderij heen: dat is de ingang...

De ingang is open...u bent welkom!

terug

Copyright © 17 mei 2000, Den Haag, Nederland
Willemijn Bouman - 'Interactief Wereld Schilderijen Project'