HOME
Willemijn Bouman
beeldend kunstenaar
vormgever
home         hoofdstukken         vrij werk         vormgeving         workshops         turkije         prijslijst         cv         plattegrond         @OVER MIJN DRIJFVEREN

Mijn schildersstijl is lyrisch abstract met figuratieve elementen, en ik gebruik intense kleuren en dynamische vormen.

Ik beschouw mijn schilderijen als virtuele ruimtes binnen het platte vlak.
Met de randen van het schilderij als kader, kijken anderen mijn wereld binnen. Deze wereld is na ruim 40 jaar schilderen gevormd door heel persoonlijke beelden. In mijn persoonlijke symbolentaal is de vulkaanvorm de metafoor voor kracht. Maar ik gebruik ook thema's als landschap en natuur, rotsformaties en de horizon.


De wereld is een illusie van abstracte beelden, waarin de mens afspraken heeft over de manieren van communiceren. Mijn onderzoeksveld bevindt zich op de grens van deze herkenbare wereld.

Het creëren van nieuwe beelden is voor mij de belangrijkste drijfveer. En wat ik uiteindelijk nalaat is een beeld van mijzelf...

OVER MIJN TECHNIEK

Mijn acryl schilderijen hebben meestal grote afmetingen. Ik vind het belangrijk dat het schilderij zich in afmeting verhoudt tot mijn lichaamsformaat, om met ruime armzwaai te kunnen schilderen.
Zo heb ik twee zesluiken met een formaat van 6 - 2 meter geschilderd. Dit werkstuk is de verbeelding van de ervaringen opgedaan tijdens mijn jaarlijkse reis naar Cappadocië in Centraal Turkije. Zie de invloed van het landschap in het werkstuk Erciyes.


Daarnaast combineer ik vaak verschillende materiaaltechnieken zoals verf, houtskool en houtsnede. Zie de werkstukken Meadowriver, Volcanoriver, Seariver en Cityriver.

Lees meer over het TOPADA frottage project in mijn documentatie in BK Gelderland. Fotoalbum

index pagina