Willemijn Bouman
beeldend kunstenaar
vormgever

MASTERCLASS

maar wie is de 'master'?

Van tevoren kunnen de deelnemers thematiek en techniek voor onderzoek aandragen voor de masterclass primaire–vormstudie – tekenen en schilderen –. Het kan interessant zijn om de werkresultaten van de anderen vanuit dit kader te bekijken. Vooral om deze reden is ruim de tijd uitgetrokken voor de nabespreking.
Door deelnemers kan vrij gewerkt worden of aan de hand van een opdracht. Deze opdracht kan op drie manieren geformuleerd worden:
– door mij aangedragen en groepsgewijs uitgewerkt,
– door mij aangedragen en individueel op de deelnemer afgestemd,
– door de deelnemer aangedragen en individueel of groepsgewijs uitgewerkt.

 • De masterclass primaire-vormstudie gaat dieper in op de volgende onderdelen van de workshops beginners en gevorderden:
  – vorm- en kleurstudie
  – aanboren van innerlijke bronnen
  – het verrijken en expliciet maken van de persoonlijke beeldtaal
  – het geven van nieuwe stimuli
  – het uitdiepen van vormbetekenis
  – modelstudie, stilleven en landschap
  – associatief werken
  – techniek

 • Het maximum aantal deelnemers per workshop is 6 wanneer deze in het atelier plaatsvindt. Daarnaast kunnen deelnemers werken in hun studioappartementen Boog en Tandir, op de terrassen of in de natuur. Lokatie is het Cultuur en Gastenhuis Babayan, Cappadocië, Turkije. Een materiaallijst wordt verstrekt en het schetspapier is gratis, ezels en tafels zijn aanwezig.

  Alle informatie over andere workshops, privélessen, Artist–in–Residence, het gastenhuis Babayan, en het reserveren kan op de Turkije Projecten pagina van mijn website gevonden worden.
  Dit is mijn CV en print deze uit!

terug