Willemijn Bouman
beeldend kunstenaar
vormgever


WORKSHOP SCHILDEREN naar MODEL

Deze workshop is voor diegenen die zich geheel en al willen concentreren op het tekenen, schilderen of boetseren van een model. Geleerd wordt om het model binnen het kader 'ten voeten uit' neer te zetten. Maar ook detailstudies en anatomische analyses blijven niet achterwege. We gebruiken afbeeldingen van bekende meesters zoals Michelangelo en da Vinci, maar ook modernen zoals Picasso, om te kunnen verdiepen in de vele manieren waarop het mannelijke of vrouwelijke model kan worden uitgebeeld.

Werken naar model is een zeer inspirerende, maar ook inspannende bezigheid. Dit geldt ook voor het model. Er wordt dan ook regelmatig kort gepauseerd en/of van houding veranderd.
Daarnaast heb ik een aantal speciale oefeningen ontwikkeld op basis van een (langzaam) bewegend model op muziek. U kunt dan net zoveel schetsen maken als u wilt: al het schetspapier wordt gratis ter beschikking gesteld. Indien u er voor kiest om meerdere cursusdagen te volgen, kunnen de schetsen worden uitgewerkt in een met olie­ of acrylverf geschilderd naakt op doek.
 • Het doel van de cursus is:
  – kritisch kijken naar verhoudingen, zodat 't lijkt...
  – leren kaderen
  – het verrijken van de beeldtaal door associatief werken naar model
  – uitwerken van een eindwerkstuk naar eigen schetsen

 • De methode van deze workshop bestaat uit:
  – teken– en schildertechnieken
  – werken met model
  – anatomische kennis
  – vorm– en kleurstudie

 • Het maximum aantal deelnemers per workshop is 6. Een materiaallijst wordt verstrekt en het schetspapier is gratis. Deze wokshop wordt op uitnodiging gegegen op een geschikte lokatie in Nederland
  The workshop neemt vier dagen wordt gegeven in de periode van een week van 10.00 tot 17.00 uur (met lunchtijd en inclusief nabespreking).
  Gezamelijk bepalen we de periode en de dagen waarop de workshop wordt gegegeven.
  Prijs in overleg.

  Dit is mijn CV en print deze uit!

terug