CultuurHuis Babayan
art residency
kunst / workshops
Home          Info CultuurHuis Babayan | Cappadocië          Plattegrond website          @
English version

CultuurHuis Babayan – Cappadocië, Turkije
Artist–in–Residency informatie

CultuurHuis Babayan art–residency:
Het CultuurHuis Babayan AiR is de eerste en enige onafhankelijke hedendaagse kunst art–residency in Cappadocië.
In het CultuurHuis Babayan zijn twee grotkamers bijzondere woon– en werkruimtes voor het maken van kunst in een lange verblijfsperiode. De non–profit stichting CultuurHuis Babayan promoot groter begrip en samenwerking tussen verschillende mensen en landen door cultuur en kunst, en ondersteunt daarmee interculturele dialoog tussen beeldend kunstenaars uit de hele wereld via culturele projecten, lezingen en workshops. Mogelijke te beoefenen kunstdisciplines zijn tekenen, schilderen, fotografie, video en nieuwe media. En de meer lokaal gerichte technieken zoals beeldhouwen in tufsteen en marmer, pottenbakken en keramiek, en weven met nomaden in lokale ateliers. Het maken van 'in situ' / site–specific kunstinstallaties en landschapskunst wordt gestimuleerd en ondersteund. Men kan vrij werken in historische grotten van soms 1500 jaar oud en in de tufstenen valleien.
Het CultuurHuis Babayan biedt ook gelegenheid tot lezingen, workshops, schrijfprojecten, voordracht, theater– en muciseren. Een digitale piano (Technics sx–px332), een set Latijns–Amerikaanse conga's, versterkers en een klein podium zijn aanwezig.
Het CultuurHuis Babayan is gesloten in Turkije. We gaan door in Nederland en zullen hierover informeren via deze website, email en bemiddelende residency-organisaties.

Cappadocië:
Het CultuurHuis Babayan biedt u gelegenheid tot verblijven en werken in het historische dorp Ibrahimpasa (de Griekse naam is Babayan) in Cappadocië, Centraal Anatolië in Turkije.
Cappadocië is een landstreek in Turkije met surrealistische tufstenen valleien, die eeuwen geleden zijn gevormd door de vulkaan 'Erciyes'. Het 40.000 km grote gebied is nu voor een deel een nationaal park met openluchtmusea, waarin veel prachtige rotskerken staan, die dankzij het feit dat het gebied UNESCO Wereld Erfgoed is, met steun van deze UNESCO–gelden worden gerestaureerd en beschermd.
Op de algemene informatiepagina over het CultuurHuis Babayan en het bizarre landschap van Cappadocië kunt u verder lezen over de activiteiten.

s
Sultan kunstgalerie, Göreme


Artistieke Missie:
Het CultuurHuis Babayan AiR is Cappadocië's eerste en onafhankelijke hedendaagse–kunstresidency, georganiseerd door kunstenaars voor kunstenaars. De artistieke missie is om een brugfunctie te vervullen tussen Oost en West, door de kunsten te stimuleren en gelegenheid te bieden voor artistieke experimenten, het bemoedigen van interculturele dialoog en samen te werken met regionale en internationale kunstnetwerken. Het CultuurHuis Babayan – een micro–residency – organiseert en presenteert een diversiteit aan artistieke projecten, programma's en evenementen.

Residencyprogramma:
– Het voorzien aan de kunstenaars van ongelimiteerde tijd en ruimte voor onderzoek, ontwikkeling en produktie van een nieuw of bestaand oeuvre en projecten.
– Het introduceren van de residency kunstenaars aan de Cappadocische inwoners, de cultuur en het landschap.
– Het gelegenheid geven aan de Turks/Cappadocische samenleving om het hedendaagse internationale kunstmaken en de theorie te zien en te ervaren.
– Het creëren van naar buiten gerichtte activiteiten zoals gesprekken, lezingen, workshops en tentoonstellingen, om interactie met de Cappadocische samenleving tot stand te brengen en bewustwording en professionele ontwikkeling te bevorderen.

Festivals & Tentoonstellingmogelijkheden:
De mogelijkheid bestaat om het in Cappadocië gemaakte werk te exposeren in een tentoonstellingsruimte in Cappadocië, Nevsehir of Ankara gedurende de residency. Deze wens dient van te voren kenbaar te worden gemaakt via het applicatieforumlier en vindt plaats na beschouwing van het gemaakte werk. Het CultuurHuis Babayan functioneert hierin intermediair en de kunstenaar is verantwoordelijk voor alle kosten, de verdere organisatie en de afwikkeling. Er wordt de kunstenaar geadviseerd om minimaal twee maanden te verblijven als men een uitgebreide expositie wil organiseren met in residency gemaakt werk.
Neem een kijkje in Cappadocia Cultural Center in Göreme. Hier verzorgt men een leuke twee of drie dagen expositie met opening en gegarandeerd internationaal bezoek.
Elke kunstenaar kan aan het eind van de residentie een open studio houden, en de gemaakte resulaten delen met andere kunstenaars en eventuele andere genodigden.

De FabrikArtGroup orgaiseert soms het Internationaal Hedendaagse Kunstfestival (FCAF)in Mustafapasa. FCAF afgelopen jaren:
In het zevende festival, FCAF12 2012 waren de kunstenaars vertegenwoordigd door het CultuurHuis Babayan: Pam Thompson, Wendy Osher, Ted Efremoff en Emmie van Biervliet (zie kunstenaarswebsites hieronder). Zie ook het FCAF12 fotoalbum.
FCAF11 had als thema: 'Allegorie van de Aarde' (Tu: Topragýn Aidiyet Alegorisi). Kunstenaars vertegenwoordigd door het CultuurHuis Babayan: Dorion Barill en Christina Svenningsen. FCAF10 was van 23 tot 31 augustus met het thema 'LIEFDE in VORM' (TR: 'Biçimde Aþk'). Kunstenaars vertegenwoordigd door het CultuurHuis Babayan: Fýrat Erdim, USA/Turkije met steensculpturen; Angie Rizzo, USA en Margaret Karczmarzyk, Polen, beiden met een installatie.
FCAF9 vond plaats in augustus en het CultuurHuis Babayan vertegenwoordigde het videowerk van residencykunstenaar Leonie Muller.
FCAF8 heeft het CultuurHuis Babayan in samenwerking met de FabrikArtGroup en de Hogere Beroepopleiding KMYO in Mustafapasa en de IOTK kunstenaarsgroep Den Haag, een Nederlands Paviljoen gerealiseerd binnen het Hedendaagse KunstFestival.
Al hierboven genoemde kunstenaars staan in de residency–kunstenaarslijst hieronder.
Videoregistraties van het 3e Internationale FabrikArtGroup Hedendaagse Kunstfestival Mustafapasa 2008:
'Water as a Life Line' video-installatie voor het Nederlands Paviljoen.
Interview met de deelnemende kunstenaars in het Nederlands Paviljoen.

In het Cultuur en KunstCentrum Kapadokya in de provinciehoofdstad Nevsehir kan ook een grote expositie worden ingericht met eigen werk, groepsgewijs of solo. We adviseren om in dat geval een residency van twee maanden te doen.

Hierboven ziet u foto's van de officiele opening van de expositie van artist–in–residence Leo van Velzen in het 'Cultuur en KunstCentrum Kapadokya'. De openingsceremonie werd gezamelijk verricht door de Burgemeester Hasan Ünver van de stad Nevsehir en de Goeverneur M. Asim Hacimustafaoglu van de provinicie Nevsehir.


Algemeen:
Beoogd wordt door de stichting om tot culturele uitwisseling te komen, maar ook om een optimale atmosfeer van rust te creëren voor het maken van kunst.
Kunstenaars kunnen zich terugtrekken in hun eigen kamer met keuken en badkamer, maar bijvoorbeeld ook kiezen voor gezamelijke maaltijden, kunstworkshops en bijeenkomsten.
Professionele kunstenaars van alle disciplines kunnen gebruik maken van de verblijfs– en atelierfaciliteit van het CultuurHuis Babayan en hebben recht op korting als ze langer verblijven. Hier de albums van de kunstenaarsprojecten en kunstenaars tijdens de uitvoering van hun kunstproject.

Verwachtingen:
Het CultuurHuis Babayan wordt gemanaged door kunstenaars met een 20–jarige werkervaring in Turkije. Men stimuleert een collegiale sfeer.
Er wordt een onafhankelijke werkhouding verwacht in de ontwikkeling van het voorgestelde kunstproject en een open opstelling naar de inter–culturele aspecten van het verblijf. Het CultuurHuis Babayan verstrekt alle informatie om deze onafhankelijke werkhouding te bewerkstelligen en stimuleert de samenwerking tussen de kunstenaars onderling en met de lokale bevolking en handwerkslieden in het bijzonder voor het uitwisselen van praktische wijsheid.
Het CultuurHuis Babayan onderkent dat er belangrijke creatieve strategieën ontwikkeld kunnen worden in de tussenliggende lagen van de media, culturen en generaties.

Doelgroep:
De doelgroep voor een verblijf in de art–residency zijn internationale en lokale kunstenaars die geïnteresseerd zijn in hedendaagse kunst; onderzoeksgerichte 'site–specific'– en omgevingskunst; en maatschappij georiënteerde kunst / 'community–based art' en 'public art'. Men dient avontuurlijk ingesteld te zijn en open te staan voor onderzoek, andere zienswijzen en nieuwe ontmoetingen.

Disciplines & Media:
– Beeldende Kunsten
– Muziek
– Installatie / Performance / Theater / Dans
– Nieuwe Media
– Educatie en Onderzoeksprojecten & programma's
– Schrijven / Scenario schrijven

Selectie:
Gepresenteerde kunstprojecten worden geselecteerd en geëvalueerd middels een intern gevoerde procedure die diverse aspecten afweegt, zoals de dimensies en relevantie van gemaakt werk; en het projectvoorstel in relatie tot de plek; en de potentie tot experiment.
De kwaliteit van het werk staat voorop. Daarnaast kan de haalbaarheid van het project in de beoordeling een rol spelen.
Residencykunstenaars worden geselecteerd op non–competatieve basis door een commissie van praktiserende kunstenaars en kunstprofessionals in Nederland en Turkije.

Procedure, Aanmelden & Jaarlijkse Deadlines:
Het CultuurHuis Babayan is gesloten in Turkije. We gaan door in Nederland en zullen hierover informeren via deze website, email en bemiddelende residency-organisaties.

Samenwerking kunstenaars:
Als kunstenaarspartners zich aanmelden, of een team/groep, moeten alle kunstenaars individueel een applicatieformulier invullen, met daarin het gezamelijke project uitgeschreven en ook de individuele bijdrage in het project.
De bijgevoegde afbeelingen van kunstwerken kunnen zowel individueel en gezamelijk gemaakt zijn.

Maaltijden:
Het CultuurHuis Babayan verzorgt enkele dagen per week gemeenschappelijkse maaltijden voor een gereduceerde kunstenaarstarief, voor als men niet in het eigen appartement wil koken. De maaltijden zijn keuzes uit de wereldkeuken. En er kan op verzoek vegetarisch en dieet gekookt worden.
Een keer per week worden de residencykunstenaars aan de gezamelijke maaltijd (niet gratis) verwacht om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Klimaat:
De residency bevindt zich op 1200 meter hoogte op de Anatolische Hoogvlakte en heeft een landklimaat: koude winters en hete droge zomers. Kunstenaars die buiten willen werken in grotten, ruines, valleien en het open veld worden geadviseerd te komen van mei – november. Diegenen die vooral van de studios gebruik maken kunnen plannen gedurende de gehele openingsperiode.

Telefoneren en internet in residency:
We adviseren aan iedere kunstenaar om een laptop / I–pod mee te nemen, zodat gratis gebruik gemaakt kan worden van draadloos internet. De kunstenaar komt voor een werkperiode, en dit vereist regelmatig mailen of bellen om kunstprojecten tot stand te brengen. Om lokaal en internationaal gratis en/of goedkoop te kunnen bellen vanuit de appartementen in het CultuurHuis Babayan kunt u van te voren SKYPE installeren en een belaccount openen. U bent dan autonoom in het leggen van contact.

Roken en huisdieren:
Roken is niet toegestaan in de afgesloten ruimtes van de residency.
Er worden geen huisdieren toegestaan in de residency. Kunstenaars met huisdieren dienen een oplossing te vinden voor hun huisdieren alvorens voor een residency te kunnen worden ingepland.

Verzekering:
Kunstenaars die zich inschrijven voor een residency moeten aan kunnen tonen dat ze een internationale ziektekosten– en reisverzekering hebben, en een derde partij en bedrijfs–WA verzekering. Het CultuurHuis Babayan accepteert geen officiele claims van de werkende kunstenaars.

Reizen naar de residency:
Het adres en alle informatie en over het reizen naar de residency kan men vinden op de CultuurHuis Babayan informatiepagina.

Visum:
De kunstenaar is zelf verantwoordelijk voor het regelen van het visum voor een residencyverblijf van 28 dagen (minimum residencyverblijf) of meer. U kunt uw visum van te voren online kopen. Het CultuurHuis Babayan verleent geen assistentie bij verzoeken tot verlenging van visa in Turkije. Informatie over Turkse visumkosten bij de grensovergang en verdere visuminformatie.

Medische informatie:
Inschrijvende kunstenaars dienen te weten dat de medische voorzieningen zich bevinden op 10 km (Nevþehir, Eerste Hulp, Artsen, 24 uurs service), 50 km (Kayseri, Universiteits ziekenhuis) en 350 km (Ankara, Internationaal/Universiteits ziekenhuis) afstand van het CultuurHuis Babayan. Een geldig bewijs van een buitenlanddekking is verplicht.


Stefan Chinov werkt aan zijn deuren project
Rosa Lopez Callul schildert een portret van 'oom' Durmuþ in zijn huis

Karl Chinov (links) – Bulgarije/USA, 'antieke deuren', Rosa Lopez Callul (rechts) – Spanje, schildert oom Durmus bij hem thuis.

Karl Ciesluk land-art 2008
Karl Ciesluk land-art 2008

Karl Ciesluk – Canada, Land–art project.

Leonie Muller - 'Blauwe Kamer' video still
Leonie Muller - 'Blauw Kamer' the making-off

Leonie Muller – Nederland, 'Blauwe Kamer' een video gemaakt tijdens de residency,
voor het 4e Hedendaagse Kunst Festival Mustafapasa 2009. Representatie door het CultuurHuis Babayan. (ga naar video's)


Werkplekken / studio's:
Residency–kunstenaars verblijven op basis van de Artist–in–Residence voorwaarden en kunnen werken in de drie beschikbare atelier–appartementen. De residency voorziet in het appartement, de direkt ervoor liggende ruimte en gebruik van een extern atelier. De applicanten zullen er rekening mee moeten houden dat de werkplekken basaal zijn en in de winter niet comfortabel. Als twee geaccepteerde kunstenaars samen in een appartement verblijven kunnen ze maar van een studioruimte gebruik maken.
Voor een externe extra atelierruimte wordt een kleine vergoeding berekend.
De kunstenaars maken hun eigen schema en planning, en presenteren het project in grote lijnen aan de Stichting CultuurHuis Babayan, zodat rekening gehouden kan worden met specifieke wensen.
Ook kan men werken in de enorme en verlaten historische grotwoningen die het dorp Ibrahimpasa rijk is. Hiervoor wordt ook een kleine vergoeding gevraagd die rechtstreeks naar de eigenaar gaat. Het CultuurHuis Babayan organiseert deze mogelijkheid op verzoek van de kunstenaar in overleg met de eigenaren.
Het dorp en de omgeving is de werkplek. De kunstenaar dient zich te realiseren dat de dorpsateliers zich bevinden in historische grotten en boogkamers en daarom in veel gevallen weinig daglicht hebben en dus afhankelijk zijn van andere lichtbronnen. Kijk hier naar wat werkplekken, en in dit fotoalbum ziet u kunstenaarsprojecten van de kunstenaars van het CultuurHuis Babayan.
Lees wat kunstenaars van de residency vinden: North Texas Artists in Turkey: A Visit to Babayan Artist Residency, Rhiz.eu gesubsidieerde Macedonische kunstenaars Margarita Kiselichka en Simon Kalajdziev Cappadocia – Land of Wonder, Land of Dreams..., Blog van de Australische Tracey en Marty: Geokult, ResArtis november 2012 Newsletter.

Subsidie & Sponsoring:
Het CultuurHuis Babayan ondersteunt de geaccepteerde kunstenaars door aanbieden van assistentie/bemiddeling, internet, verwarming, podiumgebruik, machines zoals slijptollen en elektrische kabels. Ook regelt het CultuurHuis Babayan deelname aan culturele gebeurtenissen en introductie in de samenleving in de breedste zin.
Een Artist–in–Residence verblijf kan goed plaatsvinden op basis van een individuele subsidie en/of sponsoring, omdat de ideeële Stichting een rechtspersoon is die ingeschreven staat bij de Kamer Van Koophandel Den Haag – nr.27280209 (download stichtingstekst). De Stichting heeft zelf geen fondsen ter beschikking, maar stelt graag alle informatie ter beschikking voor een individuele aanvraag door de kunstenaar bij subsidieverstrekkers. Op verzoek van de kunstenaar wort een persoonlijke aanbevelings/uitnodigingsbrief voor het project worden geschreven door het CultuurHuis Babayan. Doe onderzoek naar fondsen:
TransArtists.org: een actuele lijst van fondsen.
Arts & Healing Network: nog een lijst met fondsen.
Prins Claus Fonds: Fonds voor culturele uitwisseling & samenwerking.
LabforCulture: een lijst met fondsen en veel side–informatie.
UNESCO–Aschberg Bursaries: promotie van creativiteit en culturele diversiteit van jonge kunstenaars.
EuroCult: de European Cultural Foundation initieert en ondersteunt projecten, en dit is hun kunstenaars reisfonds.
voordekunst.nl/: Crowdfunder voor Nederlandse kunst– en kunstenaarsprojecten, dus ook jouw project!
Indiegogo: Crowdfunder voor kunst– en kunstenaarsprojecten over de hele wereld.
On the move: Netwerk voor culturele mobiliteit (fondsenlijst).
The Turkish Cultural Foundation Cultural Exchange Fellowship: tweejaarlijks fonds voor Turkse en niet–Turkse kunstenaars (in Engels).

Samenwerking & bemiddeling:
Deze Artist–in–Residency is vermeld op de officiele websites van de 'artists–residencies' bemiddelende organisaties en wereldwijde netwerken:
TransArtists,
Res Artis.
Deze residency werkt samen met:
NIHA–Ankara Nederlands Instituut voor Hoger Onderwijs in Ankara,
Sioo Stichting Universitair Centrum voor Organisatie– en Veranderkunde in Utrecht,
KozaVisual Koza Visual Cultuur en Kunst vereniging, Turkije,
FabrikArtGroup Een onafhankelijke Turkse kunstenaarsgroep,
Caravansarai Een virtuele en reizende ontmoetingsplek voor scheppende kunstenaars in Istanbul, Turkije.


Het ophangen van werken in de Eleni Kerk voor het Festival Moderne Kunst Mustafapasa

Ecologie & omgevingsprojecten:
Cappadocië en ook Ibrahimpaþa worden snel modern. Dit brengt een problematiek met zich mee die de omgeving cultuurlijk en natuurlijk kan aantasten. Het Art/Eco Platform, Cappadocië is een kunstenaarssamenwerking gebaseerd op ecologische thema's, waarbinnen kunstactiviteiten en projecten kunnen plaatsvinden. U kunt zich verder verdiepen in Art/Eco Platform, Cappadocië 'awareness by art' via de link.
U kunt informeren naar de mogelijkheid tot bijdragen aan het Art/Eco Platform, Cappadocië. Elk jaar vraagt het Art/Eco Platform, Cappadocië om onder dit motto 'Awareness by Art' kunstprojecten aan te leveren. Het CultuurHuis Babayan is actief bezig met het werven van fondsen en het opzetten van samenwerking met kunstorganisaties (overheid en NGO) en art residencies in vergelijkbare omstandigheden, werkend met dezelfde thema's.
Dit is een goed voorbeeld van een samenwerking in een land-art project van de lokale bewoners van Cappadocië met de Australische kunstenaar Andrew Rogers – Time and Space. (CultuurHuis Babayan was hier niet bij betrokken).


Nieuws en video's van de stichting CultuurHuis Babayan:
Nieuwsbrief 1 – augustus 2007
Nieuwsbrief 2 – december 2007
Nieuwsbrief 3 – december 2008
Nieuwsbrief 4 – oktober 2009
Opgevolgd door onze Babayan facebook pagina met regelmatige updates.

Video 1 Alle kunstenaars 2007–2010
Video 2 Alle kunstenaars (vervolg) 2010–2013


Meer over het Babayan Cultuurhuis

CultuurHuis Babayan – Eerste kunstenaars–in–residence videoimpressie van (bijna) alle kunstenaars
die in residency hebben gewerkt van 2006 – 2010. ©BCHvideo2010.
CultuurHuis Babayan – Tweede kunstenaars–in–residence videoimpressie van (bijna) alle kunstenaars
die in residency gewerkt hebben van 2010 (vervolg) – 2012. ©BCHvideo2013.

Alle Residency Kunstenaars:


2016

Micheal Perrone (met Mariah Dekkenga ) USA/Qatar – 1 maand, schilderen/fotografie/film/sculpturen.
Mariah Dekkenga (met Micheal Perrone) USA/Qatar – 1 maand, schilderen/tekenen/schrijven.
Caroline Hawkins Australië – 1 maand, ontwerpen/illustratie/fotografie.
Ute Eisinger Oostenrijk – 1 maand, keramiek/kunstkritiek.
Corina del Carmel Mexico – 1 maand, schilderen/tekenen.
Gabrielle Reeves USA/Turkije – 3 weken, tekenen/schilderen/expositie.
Annika Katharina Thiems Fr/Du – 1 1/2 maand, schilderen/tekenen/linodruk.
Lillian Kiser Taylor USA/Tsjechië – 1 maand, schilderen/tekenen/installatie.
Chris Vivas USA – 1 maand, keramiek/sculpturen.

2015

Cori Beardsley USA – 1 maand, sculpturen/installatie/keramiek.
Frances Valesco USA – 1 maand, schilderen/druktechnieken.
Lana Sundberg USA – 1 maand, klei/mixed media.
Gabrielle Reeves USA/Turkije – 1 maand, tekenen/schilderen/expositie.
Duncan Gidney Canada/Nederland – 1 maand, film/fotografie. Cappadocië Blog.
Eve Cohen USA – 1 maand, sculpturen/kostuum/collage.
Saskia Doherty Australië – 2 weken onderzoek, diverse visuele media/keramiek/video & geluid.
Alix Anne Shaw USA – 1 maand, sculpturen/poëzie.
Gracia Tobingvideo's (met Tesla Manaf) Indonesië – 1 maand, film/visuele gedichten & muziekvideo.
Tesla Manaf (met Gracia Tobing) Indonesië – 1 maand, componeren/muziek.
Stephen Vincent USA – 2 weken onderzoek, poëzie/tekenen/essay.
Anne Murray USA / Ierland – 1 maand, video poëzie/fotografie.


2014

Tsai Ming Chu Bloodworth Taiwan – 1 maand, pottenbakken/keramiek.
Missy Hammond Dunaway USA – 1½ maand, schilderen. BLOG.
Jonny Briggs Verenigd Koninkrijk – 1 maand, fotografie/weven.
Jessica Panicola USA – 1 maand, keramiek/sculpturen/mixed media.
Peju Alatise Nigeria – 1 maand, mixed media/schilderen/sculpturen.
Nicole Murmann Zwitserland – 1 maand, installatie/tekenen/geluidskunst.
Carmi Weingrod USA – 1 maand, grafische technieken/tekenen/installatie.
Heather Freedman USA – onderzoek 2 weken, beeldende kunst/illustratie/ontwerpen.
Liz Tran USA – 1 maand, schilderen/sculpturen/installatie.
Gabrielle Reeves USA – onderzoek 2 weken, tekenen/schilderen.
Teresa Wilson (met Ammar Faiz) Verenigd Koninkrijk – onderzoek 2 weken, beelden/installatie.
Ammar Faiz (met Teresa Wilson) Pakistan – onderzoek 2 weken, video/beelden/bewegings sensoren/2d collages.

2013

Fotoalbum: alle kunstenaars in residency 2013.
Gabrielle Reeves USA – 1½ maand, tekenen/schilderen. BLOG en project fotogalerie.
Olivia Valentine USA – 2½ maand, sculpturen/installatie/weefsels. Projectfoto's.
Stephen Vincent USA – 1 maand (vervolg residency), poëzie/tekenen/essay.
Louise Martin Schotland – 1½ maand, tekenen/weefsels/objecten.
Keli Arslancan USA – 1 maand, tekenen/schilderen/video. BLOG.
Bishara Mohamed Canada – 1 maand, interdisciplinair.
Karin Gunnarsson Zweden/GB – 1 maand, fotografie/film.
Summer Moore USA – 1 maand, fotografie/textiel.
Ya–hsin, Hsiao Taiwan – 1 maand, tekenen/schilderen.
Krijnie Beyen Nederland – 2 weken onderzoek voor vervolg residency, multimedia/fotografie/installatie.
Lori Margaret USA – 1 maand, schrijven/tekenen/scenario schrijven. Kickstarter project.
Soili Arha Finland – 2 maanden, objecten/textiel.
Amanda Mitchell Australië – 1 maand, tekenen/schilderen.

2012

Fotoalbum: alle kunstenaars in residency 2012.
Stephen Vincent USA – 1 maand, poëzie/tekenen/essay.
Wendy Osher USA – 1 maand, beeldende kunst/installatie. Project BLOG.
Pamela Thompson USA – 1 maand, mixed media/installatie/tekenen/objecten. Kunstenaarsportfolio.
Ted Efremoff USA – 1 maand, nieuwe media. AiR project: Pigeon House Memorial.
Emmie van Biervliet Groot Brittanië – 1 maand, mixed media/ beeldende kunst.
Rachel Wolfson USA – 1 maand, schilderen/tekenen. Project BLOG.
Kate Temple USA – 1 maand, installatie/schilderen/tekenen. Residency projecten (PDF): Seni/Beni Me/You Flower Carpet
Maria Katzman USA – 1 maand, schilderen.
Larissa Figueiredo Mendes Brazilië – 1 maand, cinema/nieuwe media/creatief schrijven/fotografie.
Hanae Utamura Japan/Groot Brittanië – 1 maand, installatie/video.
Janet Morgan USA – 2 weken, schilderen.
Nick Mann USA – 1 maand, 'Community Based Arts'/schilderen/muurschilderingen/installatie, meer foto's.
Sachiyo Honda België/Japan – 1 maand, video/performance, video: 'blackhole whitehole'.
Olivia Valentine USA – sculptuur/installatie/textiel, diverse korte onderzoeken voor een verlengde residency 2013.
Shae Bishop USA – 1 maand, keramiek/vezelstructuren. Kickstarter project.


2011

Barbara Campisi USA – 1 maand, schilderen/installatie/sculpturen.
Katie Murken USA – 1 maand, kunstboeken/drukken/installatie.
Tracey Meziane Benson and Martin Drury, Australië – 1 maand, beeldende kunst/digi–mapping: Project foto's, Geokult gezamelijk BLOG.
Rebecca Clay Haynes USA – 1 maand, literatuur.
Dorion Barill (met Christina Svenningsen) USA – 2 maanden, beeldende kunst/nieuwe media. BLOG.
Christina Svenningsen (met Dorion Barill) USA – 2 maanden, beeldende kunst/nieuwe media.
Augustus Veinoglou Griekenland/Schotland – 1 maand, sculpturen/tekenen.
Angela Willcocks Australië/USA – 1 maand, nieuwe media/installatie/tekenen/schilderen.
Mary–Ellen Campbell USA – 1 maand, kunstboeken/schilderen/fotografie. Artikel: "Journeys: 30 Years of Art-making" – A Retrospective.
Aili Schmeltz USA – 1 maand, tekenen/installatie/sculpturen/video. Aili's BLOG en Kickstarter.
Michele Beck USA – 1 maand, multidisciplinair/performance. BLOG.
Karen McCoy (met Robert Carl) USA – 10–daags onderzoek voor vervolgresidency, sculpturen/tekenen.
Robert Carl (met Karen McCoy) USA – 10–daags onderzoek voor vervolgresidency, muziek/geluidskunst.

Viivi Nieminen Finland – 1 maand, fotografie.
Pamela Sparks USA – 1 maand, fotografie.

2010

Pat Alexander USA – 1 maand, schilderen/installatie.
Christine Harrison Australië – 1 maand, tekenen/schilderen/grafiek/installatie Residency fotoalbum.
Firat Erdim USA/Turkije – 1 maand, textiel/objecten/architectuur.
Hsu Chiung Wen Taiwan – 1 maand, keramische objecten. Residency fotoalbum.
Athanasios Baxopoulos Griekenland – 1 maand, fotografie.
Sherry Millner (met Ernest Larsen) USA – 1 maand, video.
Ernest Larsen (met Sherry Millner) USA – 1 maand, video.
Carla Ori Australië – 1 maand, muziek/beeldtaal.
Angie Rizzo USA – 1 maand, sculpturen/installatie/weefsels.
Margaret Karczmarzyk Polen – 1 maand, schilderen/installatie/performance.
Mary Judge USA – 1 maand, schilderen/tekenen/objecten. Studio Visit: Mary Judge. Residency fotoalbum.
Mara Held USA – 1 maand, schilderen/tekenen/objecten. Gehard glass 'El in 16 Notes'. Residency fotoalbum.
Frances Valesco USA – 1 maand, werken op papier/mixed media. Residency fotoalbum.
Louise Thomas Engeland – 1 maand, sculpturen/keramiek. Een keramisch schaakspel 'De Hittieten spelen tegen het Ottomaanse Rijk' afbeelding.
Georgia Gray USA – 1 maand, schilderen/objecten/beeldhouwen.

Camille Roos USA – 1 maand, schilderen.

2009

Monika Kimrey USA – 1 maand, schilderen/tekenen, objecten/weefsels
Amy Guion Clay USA – 1 maand, schilderen. BLOG over dit project.
Leonie Muller NL – 1 maand, performance/installatie. Video's en BLOG over dit project.
Josie Martin Nieuw Zeeland – 2 maanden, schilderen/beeldhouwen
Hanneke van Velzen NL – 1 maand, fotografie
Frédérick Belzile Canada – 1 maand, video/installatie
Elizabeth Gulick USA – 1 maand, textiel/vilt.
Marina Carvalho Portugal – 2 maanden, houten objecten. Catalogus (PDF 1.40Mb) en video van het residencyproject 'Water Tree'. Werkfoto's.
Juha Saitajoki (PDF Fins. Afbeeldingen: p39 en p65), Finland/Lapland – 1 maand, schilderen/tekenen. Artikel over de kunstenaar: Reflections and Connections (PDF Engels p31).
Farkaskõ GrotKunst Vereniging Hongarije – 1 week workshop/symposia, grotinstallaties diashow 'Licht'.
Lisa MacLean Canada – 1 maand, fotografie/installatie. Residency catalogus (PDF 3.19Mb): Memento Mori Memento Mori fotoserie.


2008

Ingrid Buuck USA – 2 weken, schilderen/ontwerpen.
Silvie Krens, NL – 1 maand, schilderen.
Alia Toor Canada – 1 maand, installatie/fotografie.
Dutch Art Institute NL – 2 weken, 5 master–studenten, onderzoek/kunst/waterproject.
Paul Wiegerinck IOTK–groep NL – 3 weken, videokunst/waterproject.
Susan de Kruiff IOTK–groep NL – 3 weken, videokunst/waterproject.
Tiny Schilder IOTK–groep NL – 3 weken, fotografie/grafiek/waterproject.
Clemens Zalm IOTK–groep NL – 3 weken, fotografie/gemengde techniek/waterproject.
Rineke Kop IOTK–groep NL – 3 weken, schilderen/waterproject.
Margriet Westervaarder IOTK–groep NL – 3 weken, schilderen/fotografie.
Stefan Chinov USA/Bulgarije – 1 maand, in situ objecten.
Rosa Lopez Calull Spanje – 1 maand, schilderen.
Josie Martin Nieuw Zeeland – 2 maanden, schilderen/beeldhouwen.
Margarita Kiselicka, Macedonië – 1 maand, waterproject/beeldhouwen.
Simon Kalajdziev, Macedonië – 1 maand, installatie/beeldhouwen.
Tina Eskilsson Zweden – 2 weken, waterproject/installatie.
Susan Mains Grenada/Caraibisch gebied – 1 maand, schilderen.
Anna van Stuivenberg, NL – 1 week voorbereidend onderzoek, beeldende kunst.
Renate Sennewald, DE – 1 week voorbereidend onderzoek, sieraden.
Karl Ciesluk, Canada – 1 maand, in situ objecten.
Susan Arthur, USA – 1 maand, photo-based media.


2007

Maaike Roozenburg NL – 2 maanden, vormgeven/objecten.
Felice NL – 1 maand, kunstschilderen/theater.
Josian Stikkelbroek (.pdf) NL – 2 weken, schilderen/beeldhouwen.
Leo van Velzen NL – 3 maanden, schilderen.


pottenserie gemaakt in Turkije door Maaike Roozenburg
schilderij van Felice
24-luik, Turkijeproject 'Land(e)scapes', Leo van Velzen
Josie Martin 'na twee maanden hard werken'

Meer over het Babayan Cultuurhuis


© 2009/2017 – websiteontwerp Willemijn Bouman, Turkije.